Paroli systeem

Paroli-systeemVeel spelers van live blackjack zweren bij het gebruik van het Paroli systeem en de potentie om hier grote bedragen mee te winnen. Het is een zeer simpel systeem om te gebruiken en ook makkelijk te begrijpen. Als je al bekend bent met het Martingale systeem dan zal dit systeem snel duidelijk voor je zijn. In plaats van iedere keer je inzet te verdubbelen bij verlies, zoals bij Martingale, wordt in dit systeem juist de inzet verdubbeld bij het winnen van een hand. Het is een zogenaamd positief progressie systeem. Op deze pagina gaan we alle voor- en nadelen van het systeem bekijken en leggen we uit hoe je dit het beste op live blackjack kunt toepassen.

Speel direct met de Paroli strategie 

Uitleg Paroli systeem

Net als het Martingale systeem is ook het Paroli systeem uit roulette afkomstig. Het principe van het systeem is gebaseerd op het idee dat er tijdens het spelen van blackjack vaak een aantal handen achter elkaar worden verloren of gewonnen. Als er een verliezende reeks wordt ervaren dan zorgt het systeem ervoor dat je steeds het minimale bedrag inzet. Komt er echter een winnende reeks handen voor dan nemen we risico om zoveel mogelijk winst te pakken in deze reeksen. Het systeem is redelijk extreem omdat we steeds de winst als inzet op de tafel laten staan om meer te winnen. Hoewel je echter grote bedragen riskeert is dit wel elke keer de winst en niet het geld van je opgebouwde balans bij het casino.

Systeem toepassen in live blackjack

inzetOm het systeem toe te passen moeten we eerst een bedrag bepalen waarmee je comfortabel kunt spelen. Dit wil zeggen dat je dit bedrag een heel aantal keren moet kunnen inzetten zonder blut te gaan. Laten we als voorbeeld een inzet van 5 euro nemen. Dit bedrag zetten we elke keer in tijdens het spelen van blackjack. Zo lang dat we een hand verliezen blijven we altijd de volgende hand 5 euro inzetten. Winnen we echter een hand dan hopen we dat er een reeks winnende handen aankomt en laten we iedere keer de winst van de voorgaande hand op tafel staan. Als we iedere hand 1 op 1 uitbetaald krijgen dan ziet de progressie er als volgt uit: 5-10-20-40-80-160 enzovoorts.

Dit is simpel te begrijpen. Echter als je het systeem succesvol wilt toepassen dan kunnen we niet iedere keer de inzet blijven verdubbelen. We moeten een limiet bepalen van winnende handen waarbij we de inzet laten staan.

Voor- en nadelen Paroli

Het voordeel ten opzichte van Maringale is dat je bij het Paroli systeem niet grote bedragen van jezelf riskeert. Je riskeert echter wel je eigen winst. Als het gestelde limiet aan winnende handen niet gehaald wordt dan wordt er geen winst gemaakt. Je kan bijvoorbeeld de helft van alle handen winnen in een blackjack sessie, maar als je nooit een reeks van vier keer winst maakt wanneer dit je doel is dan maak je totaal geen winst. Stel dat je iedere keer maximaal drie keer achter elkaar wint dan zet je iedere keer alle winst op het spel maar neem je nooit je winst na de vierde gewonnen hand.

Wat is je leeftijd?

age