Labouchere systeem

In tegenstelling tot de meeste live blackjack systemen waarbij wordt voorgeschreven hoeveel er ingezet moet worden is het Labouchere systeem iets moeilijker te begrijpen dan de andere. De meeste blackjack systemen zijn zeer makkelijk en werken via een vaste reeks cijfers of units die ingezet moeten worden of schrijven voor om steeds de inzet te verdubbelen. De reden waar Labouchere iets moeilijker te begrijpen is komt doordat het systeem flexibel toegepast kan worden. Het systeem laat je zelf een manier bedenken hoe je tot een bepaald Labouchere-systeembedrag aan winst aan het einde van een sessie kunt komen. Als je het principe van het systeem begrijpt dan kan je het op verschillende manieren toepassen. Op deze pagina leggen we je exact uit hoe het systeem werkt, hoe je het kunt toepassen en wat de voor- en nadelen zijn van Labouchere.

Speel direct blackjack met het Labouchere systeem

Uitleg Labouchere systeem

Het systeem van Labouchere is zeer populair onder blackjack spelers. Het is een systeem om van te voren een bedrag te bepalen wat je aan winst wilt overhouden aan het einde van een sessie en een manier te bedenken hoe je tot dit bedrag kunt komen. Men bepaald dus eerst een bedrag dat je graag wilt winnen met het spelen van live blackjack op die dag of sessie. Vervolgens moet er een unit bedrag bepaald worden wat comfortabel ingezet kan worden. Tot dus ver is het systeem nog niet veel anders dan de andere live blackjack systemen. Wanneer deze twee bedragen zijn bepaald dan berekenen we uit hoeveel unitbedragen het eindbedrag bestaat dat we willen winnen. Dit aantal units verdelen we over een reeks getallen.

blackjackkaartenHet eerste getal dat ingezet wordt met het gebruik van het Labouchere systeem is de som van het eerste en laatste getal van de reeks getallen. Als we deze hand winnen dan kunnen we deze twee getallen uit de reeks schrappen. Verliezen we echter de hand dan tellen we de twee getallen bij elkaar op en zetten dit getal aan het einde van de reeks. Het volgende bedrag dat we inzetten is altijd het eerste en laatste getal van de reeks.

Toepassen in live blackjack

Als voorbeeld van dit systeem bepalen we dat we aan het einde van een sessie 100 euro willen winnen. Een bedrag dat we comfortabel kunnen inzetten is 5 euro. In het bedrag van 100 euro zitten 20 units van 5 euro. We moeten nu dus een cijferreeks maken waarin we 20 units verdelen. Deze reeks cijfers mag je zelf bepalen en is flexibel.

Bijvoorbeeld: 1-2-3-5-3-3-2-1 (dit zijn 20 units in totaal).

Het eerste bedrag dat we inzetten is 1+1=2 units. Als we winnen schrappen we deze twee getallen van de reeks en zetten we als volgende inzet 2+2=4 units in. Als we echter verliezen dan tellen we beide getallen bij elkaar op en plaatsen deze als een nieuw cijfer aan het einde mathvan de reeks. De cijferreeks wordt dan uitgebreid met een nieuw getal en ziet er vervolgens als volgt uit 1-2-3-5-3-3-2-1-2. De volgende inzet is dan 1+2=3 units.

Het voordeel van het Labouchere systeem is dat het een goede manier is om tot een bepaald bedrag aan winst te komen en je progressie hiervoor bij te houden. Het nadeel van het systeem is wel dat de bedragen die ingezet moeten worden zeer snel kunnen oplopen. Ook kan er als je ongeluk hebt steeds verder van je doel verwijderd worden.